Βότανα για την αντιμετώπιση των ιλίγγων, ζαλάδων και εμετών

 


Είναι γνωστό ότι πολλά θεραπευτικά φυτά βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού.

Ορισμένα αποτελεσματικά βότανα που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ιλίγγων και των εμέτων είναι:

• Το δεντρολίβανο βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος στο κεφάλι και μειώνει τα επεισόδια ιλίγγου.

• Το gingo biloba αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του ιλίγγου.

• Η μαντζουράνα είναι ένα βότανο που βοηθάει σε πολλά προβλήματα υγείας και περιέχει βιταμίνες C, A, K, B, B6, καροτίνη κλπ. Περιέχει επίσης, θυμόλη, πτητικά έλαια, στυπτικές και πικρές ουσίες και 40% φυτικές ίνες. 

Γενικά η μαντζουράνα βοηθάει στους πονοκεφάλους, ίλιγγο, ημικρανία, ρινίτιδα, αϋπνία απώλεια μνήμης και επιληψία και σε πολλές άλλες παθήσεις.

• Το πιπέρι καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, η οποία μειώνει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και βελτιώνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα την καταπολεμήσει του ίλιγγου.

• Η πιπερόριζα (τζίντζερ) το χρησιμοποιούσαν Κινέζοι ναυτικοί για αιώνες για την καταπολέμηση της ζάλης, σήμερα χρησιμοποιείται για τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Το τζίντερ καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση, την οξύτητα και βελτιώνει γενικά την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μειώνει σημαντικά τα επεισόδια ιλίγγου. Επίσης περιέχει ουσίες που ελέγχουν τη φλεγμονή και ανακουφίζουν από την ναυτία τον ίλιγγο.

Αλλά σημαντικά θεραπευτικά βότανα για τον ίλιγγο είναι η αχιλλέα, η αλόη, ο κουρκουμάς, ο βασιλικός, η μέντα και το χαμομήλι.

Εγχύματα που βοηθούν στην καταπολέμηση του ιλίγγου

Το έγχυμα με μέντα και δυόσμο είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός βοτάνων διεγείρει την οξυγόνωση του αίματος που φτάνει στον εγκέφαλο. Η φρεσκάδα και οι χημικές ουσίες που περιέχει εξασφαλίζουν ανακούφιση κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου ιλίγγου, ενώ παράλληλα μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή του.
Ο συνδυασμός βοτάνων όπως ένα έγχυμα από τζίντζερ, χαμομήλι και μαντζουράνα βοηθάει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του ιλίγγου.

Αιθέρια Έλαια που συμβάλουν στην καταπολέμηση του ιλίγγου

Το αιθέριο έλαιο Μέντας είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση της ημικρανίας, του ιλίγγου, της ναυτίας, του άγχους. Απομακρύνει τα μικρόβια από δόντια και ούλα και προσδίδει φρεσκάδα στην αναπνοή του στόματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με αιθέριο έλαιο όπως δεντρολίβανο, λεμόνι, περγαμόντο, λεβάντα, ευκάλυπτο, αγριοκυπάρισσο, μαντζουράνα, τεϊόδεντρο.

Διατροφικές αλλαγές που καταπολεμούν τα συμπτώματα του ιλίγγου

- Μείωσε την υψηλή χοληστερόλη. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε ίλιγγο και ζάλη που προκαλείται από την κακή κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο.
- Μείωσε την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί επίσης πιθανή αιτία του ιλίγγου. Επομένως, η υιοθέτηση μίας διατροφής που μειώνει την αρτηριακή πίεση.
- Κατανάλωσε τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Ο ίλιγγος θεωρείται σύμπτωμα της έλλειψης μαγνησίου. Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο είναι η κινόα, το τζίντζερ, ο σολομός, ο βασιλικός, τα χόρτα, οι τομάτες και το καλαμπόκι.
- Κατανάλωσε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D. Οι καλύτερες πηγές αυτής της βιταμίνης είναι τα αυγά, οι γαρίδες, οι σαρδέλες, ο τόνος, το σκουμπρί, το χαβιάρι, το συκώτι και τα μανιτάρια.
- Φρόντισε για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού σου. Ο οργανισμός πρέπει ενυδατώνετε πίνοντας τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)

 naturesgold.gr


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !