Φυσική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με καφέ

Υπάρχουν ωστόσο αρκετές φυσικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και μία από αυτές είναι η απολέπιση με καφέ.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να ετοιμάσετε στο σπίτι την συνταγή απολέπισης με καφέ και ζάχαρη. 


Αυτή τη συνταγή δεν θα την πιείτε… αλλά θα τη χρησιμοποιήσετε ώστε να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Συνταγή:

Χρόνος: 5 λεπτά

Ποσότητα: Λίγο περισσότερο από 2 κούπες

Συστατικά 1 κούπα αλεσμένος καφές ελληνικός (γίνεται και με γαλλικό καφέ ή εσπρέσο) ½ κούπα λάδι καρύδας (ή γλυκό αμυγδαλέλαιο) ⅔ της κούπας καστανή ζάχαρη (κατά προτίμηση χονδρόκοκκη) 4-8 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας (λιγότερο αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα) 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια για γλυκά

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τον καφέ, το λάδι καρύδας (ή το γλυκό αμυγδαλέλαιο), την καστανή ζάχαρη και τα αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν σωστά.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα βαζάκι κατά προτίμηση γυάλινο, ειδικά λόγω της χρήσης των αιθέριων ελαίων. Μπορείτε να το φυλάξετε για ένα χρόνο στο ψυγείο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για την απολέπιση με καφέ

Μετά το μπάνιο ή το ντους κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα αυτό, ειδικά στις περιοχές με την κυτταρίτιδα. Είναι προτιμότερο να το εφαρμόσετε ακόμη και σε περιοχές με ελάχιστα ορατή κυτταρίτιδα.

Το μασάζ θα πρέπει να είναι τόσο έντονο, όσο σας είναι ανεκτό χωρίς να πονάτε, για να προστατεύσετε το ευαίσθητο δέρμα. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να κάνετε επιπλέον ζημιά στην επιδερμίδα σας ή να προκαλέσετε αιμορραγία.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε προσεκτικά και σκουπιστείτε με μια μαλακή πετσέτα.

Μπορείτε επίσης μετά την επάλειψη με το μείγμα αυτό, να τυλίξετε την προβληματική επιδερμίδα με μια μεμβράνη μαγειρικής και να το αφήσετε για μισή ώρα πριν να το ξεπλύνετε.

Μετά την απολέπιση με καφέ, θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με μια υψηλής ποιότητας ενυδατική κρέμα.

Μια τέτοια εξαιρετική κρέμα για την κυτταρίτιδα είναι αυτή που περιέχει γκρέιπφρουτ. 

Πως λειτουργεί η απολέπιση με καφέ

Μπορεί να παρατηρήσετε μια ερυθρότητα στην επιδερμίδα σας, αλλά είναι φυσιολογική και προσωρινή.

Ίσως να αισθανθείτε μια ελαφριά δυσφορία ή να παρατηρήσετε ερεθισμό στο δέρμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, την επόμενη φορά δοκιμάστε να αλέσετε περισσότερο τον καφέ ή να χρησιμοποιήστε ζάχαρη με περισσότερο άλεσμα ή να παραλείψτε το λάδι κανέλας.

Ο καφές απολεπίζει το δέρμα, ενώ η καφεΐνη του βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και σφίγγει το δέρμα.

Το λάδι καρύδας βοηθά στην ενυδάτωση και έχει πολλαπλά ισχυρά οφέλη για το δέρμα.

Η ζάχαρη και ειδικά η καστανή, βοηθά στην ακόμη καλύτερη και πιο αποτελεσματική απολέπιση της επιδερμίδας.

Το αιθέριο έλαιο κανέλας βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, δίνοντας στο δέρμα ένα λεπτό αποτέλεσμα “γεμίσματος”, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
Μπορούν τα συστατικά αυτά να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα;

Όσες και όσοι ως τώρα παρατηρήσατε κυτταρίτιδα στην επιδερμίδα σας, σίγουρα ψάχνετε απαντήσεις για το πώς να απαλλαγείτε από αυτή.

Έχει αποδειχθεί πως ο καφές μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα κατά 17%.

Σίγουρα η απολέπιση με βάση τον καφέ δεν μπορεί να εξαλείψει εντελώς την κυτταρίτιδα. Όμως θα διαπιστώσετε πως θα μειωθεί σημαντικά η αντιαισθητική όψη του δέρματος.

Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, που ταυτόχρονα βελτιώνει τη ροή του αίματος και σφίγγει το δέρμα.

Η απολέπιση με καφέ λειτουργεί με δύο κύριους μηχανισμούς δράσης: από τα άμεσα αποτελέσματα της καφεΐνης στο λιπώδη ιστό και από τις επιπτώσεις του μασάζ.

Η δράση του μασάζ μειώνει το οίδημα των ιστών και μπορεί να διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων (3) που παράγουν κολλαγόνο. Ενώ παράλληλα μειώνει τη δραστηριότητα των λιποκυττάρων.

Πόσο συχνά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το μείγμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα του καφέ για την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες μία φορά την εβδομάδα και το ανώτερο δύο φορές ανά εβδομάδα, επειδή είναι ένα ισχυρό μείγμα και δεν πρέπει να κάνετε υπερβολική απολέπιση στο δέρμα σας.

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)

rogmes.gr 



#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !