Top 9 κακές συνήθειες που προκαλούν ζημιά στο πρόσωπό σας!


 


Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, η οποία με την πάροδο του χρόνου γίνεται συνήθεια – πρόκειται για μια επανάληψη βημάτων που ακολουθείτε καθημερινά. Αλλά τι γίνεται αν επαναλαμβάνετε τα λάθος βήματα;

Εδώ είναι 9 λάθη περιποίησης της επιδερμίδας που βλάπτουν το δέρμα του προσώπου σας.

1.Πέφτετε για ύπνο με το μακιγιάζ σας

Μπορεί να συγχωρεθείς για εκείνο το “μεθυσμένο βράδυ”, αλλά δεν είναι επιτρεπτό να γίνεται συνήθεια. “Το να μην αφαιρείτε το μακιγιάζ σας την νύχτα μπλοκάρει τους πόρους και τους σμηγματογόνους αδένες σας”, λέει ο Dennis Gross MD. “Όταν το μακιγιάζ επηρεάζει τους πόρους, τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Μόλις τα επίπεδα κολλαγόνου μειωθούν, ο πόρος δεν θα μπορέσει να επανέλθει τόσο εύκολα εφόσον έχει διευρυνθεί. “Επιπλέον, αναφέρει, πως η συνήθεια αυτή οδηγεί σε φλεγμονή.”

2.Δεν καθαρίζετε το δέρμα σας σωστά

Μπορεί να είστε επιμελής στην αφαίρεση μακιγιάζ, χρησιμοποιείτε ωστόσο το κατάλληλο καθαριστικό για  να προσφέρετε στο δέρμα την σωστή αναζωογόνηση τη νύχτα; “Αναζητήστε ένα καθαριστικό που περιέχει τα σωστά συστατικά”, λέει ο Dr.Gross. “Πρoϊόντα όπως τα αντιοξειδωτικά για προστασία, το γλυκολικό οξύ για να βοηθήσετε να καθαρίσετε τους πόρους σας, μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικό στυπτικό”.

3.Υπερβολική απολέπιση

Είναι δελεαστικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ επιζήμιο μακροπρόθεσμα, το να απομακρύνετε πολλές άνω στιβάδες τις επιδερμίδας . “Απομακρύνετε ουσιαστικά το προστατευτικό φράγμα που προσφέρει το δέρμα σας”, λέει ο Δρ. Ben Johnson, ιδρυτής του Osmosis Pur Medical Skincare. “Αφού αφαιρεθεί, το δέρμα σας εκτίθεται σε περιβαλλοντικές τοξίνες και βλάβες από τον ήλιο προκαλώντας τη πρόωρη γήρανση.” Απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, είναι το μέγιστο όριο που πρέπει να εφαρμόζετε.

4.Υπερβολική χρήση όλων των προϊόντων (όχι μόνο απολεπιστικών)

Ακριβώς όπως με την υπερβολική απολέπιση, έτσι η υπερβολική χρήση καθαριστικών ή προϊόντων ρετινόλης υποβαθμίζουν τα φυσικά έλαια προστασίας του δέρματός σας. “Δεν είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το πρόσωπο σας και το πρωί και το βράδυ”, αναφέρει η αισθητικός Andrea DeSimone. “Ο καθαρισμός το βράδυ είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση ρύπων, ελαίων και μακιγιάζ, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα έλαια που παράγει το δέρμα σας είναι ενυδατικά και εξισορροπητικά, επομένως δεν θα πρέπει να ξεπλένονται το πρωί.” Προτείνει τον απαλό καθαρισμό του δέρματος με ένα υγρό βαμβάκι  το πρωί αντί για άλλη μία χρήση καθαριστικού.

5.Το να κοιμάστε με τα μαλλιά σας εκτεθειμένα

“Πολλοί άνθρωποι έχουν δερματικές εξάρσεις περιμετρικά στο πρόσωπο και στο μέτωπο λόγω των λαδιών και των προϊόντων περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούν – ειδικά όσοι έχουν πολύ μακριά μαλλιά”, σημειώνει η DeSimone. “Μαζέψτε τα μαλλιά σας από το πρόσωπό σας με ένα κλιπ πριν πέσετε για ύπνο.”

6.Δεν ενυδατώνετε το λιπαρό δέρμα

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, είναι επιτακτική ανάγκη το να ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας και να εφαρμόζετε μια κρέμα νυκτός το βράδυ, λέει ο Δρ Murad. “Είναι μια συνηθισμένη αλλά εσφαλμένη αντίληψη ότι εκείνοι με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να αποφεύγουν τα ενυδατικά. Στη πραγματικότητα, είναι ζωτικής σημασίας η χρήση τους, καθώς ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται την κατάλληλη υγρασία. Χωρίς αυτή, το δέρμα θα προσπαθήσει να υπερκαλύψει  την απώλεια της με έκκριση περισσότερων ελαίων, οδηγώντας κατ’επέκταση σε δερματικές εξάρσεις  και σε μια ανομοιογενή υφή του δέρματος. “Σημειώστε λοιπόν: Η ενυδατική προσθέτει νερό στο δέρμα, όχι λάδι.”

7.Δεν φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα

Δεν είναι μόνο για την παραλία: Η καλύτερη προστασία κατά της γήρανσης του δέρματος είναι μέσω της άμυνας προσφέρει ένα καλό αντηλιακό. “Πρέπει να το εφαρμόζετε καθημερινά και αναζητήστε ένα που να έχει SPF 30 ή μεγαλύτερο”, λέει η δερματολόγος της Φλόριντα Marisa Potter. “Το αντηλιακό συμβάλλει στο να προστατευτείτε από τις ακτίνες UVA (καθώς και από την UVB) που είναι γνωστό ότι προκαλούν φωτογήρανση του δέρματος.” Η δερματοτολόγος συμβουλεύει το να εφαρμόζετε αντηλιακό ακόμα και στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια σας καθημερινά.

8.Χρησιμοποιείτε λερωμένα πινέλα μακιγιάζ

Ναι, αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερες βλάβες στο δέρμα σας από ό, τι νομίζετε. «Επενδύστε λίγο χρόνο στο να καθαρίζετε τα πινέλα σας, ειδικά εκείνο που εφαρμόζετε για το make-up», λέει ο McElroy, επαγγελματίας υγείας. “Διατηρώντας καθημερινά καθαρά τα πινέλα σας θα εξασφαλίσετε ότι δεν πρόκειται επιπλέον ρύποι και υπολείμματα να επηρεάσουν το δέρμα σας.”

9.Δεν γνωρίζετε τι βάζετε στο δέρμα σας


Πώς θα μπορέσετε ποτέ να απολαύσετε ένα υπέροχο δέρμα αν δεν εκπαιδεύσετε πρώτα τον εαυτό σας να γνωρίζει τι βάζετε σε σε αυτό; “Διαβάστε τα συστατικά και μάθετε τι βάζετε πάνω στην επιδερμίδα σας,” λέει ο McElroy. “Θυμηθείτε – η τιμή δεν καθορίζει πάντα την ποιότητα.”

 (getButton) #text=(Biosophica PhytoStell-Φυτικά) #file=(Off: 30%) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)



#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !