ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: Μικρά μυστικά και πιο ευχάριστη διαδικασία

 

Μικρά μυστικά για να γίνει η διαδικασία πιο ευχάριστη για το δέρμα σας.

Ακόμα και αν το ξύρισμα του προσώπου σας είναι μια “ιεροτελεστία” που κάνετε καθημερινά με… κλειστά μάτια (κυριολεκτικά και μεταφορικά) υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πιο ευχάριστη για το δέρμα σας.

Πριν το ξύρισμα

Για τους περισσότερους άντρες, το καθημερινό ξύρισμα προσώπου γίνεται πρωί και συνήθως βιαστικά, με τρεις κινήσεις: αφρός-ξυράφι-ξέβγαλμα. Όμως η αλήθεια είναι πως η σωστή προετοιμασία για το ξύρισμα θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του ξυρίσματος και θα μειώσει στο ελάχιστο τυχόν ερεθισμούς και γυρισμένες τρίχες – και όχι, δεν “τρώει” πολύ χρόνο από τον περιορισμένο που έχετε στη διάθεσή σας τις καθημερινές. Για παράδειγμα, το πρωινό ντους μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία: οι υδρατμοί από το ζεστό νερό μαλακώνουν το δέρμα και “ανοίγουν” τους πόρους (το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να επιτύχετε τοποθετώντας για λίγα λεπτά μια ζεστή -προσοχή, όχι καυτή- πετσέτα στο πρόσωπό σας). Ενώ είστε στο ντους, κάντε ελαφρύ μασάζ στις τρίχες, με ανοδικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα pre-shave oil ή conditioner, που θα τις βοηθήσει σημαντικά να μαλακώσουν, ενώ ταυτόχρονα συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία στο δέρμα.

Κατά το ξύρισμα

Απλώστε στο πρόσωπό σας μια κρέμα, αφρό ή gel ξυρίσματος και αφήστε το προϊόν να μαλακώσει τις τρίχες για λίγα λεπτά, όσο πλένετε τα δόντια σας για παράδειγμα. Αξίζει να επιλέξετε μια καλής ποιότητας σύνθεση με συστατικά που βελτιώνουν την ποιότητα του ξυρίσματος, περιποιούνται την επιδερμίδα όσο το προϊόν μένει πάνω της και μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο ερεθισμών. Σύμφωνα με τους experts, ιδανικό θα ήταν να ξυρίζεστε πάντα με καινούρια λεπίδα, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση και το πιο απαλό αποτέλεσμα. Επειδή όμως αυτή η συνήθεια δεν είναι budget friendly, χρειάζεται κάθε φορά να «αφουγκράζεστε» πώς γλιστράει το ξυράφι πάνω στο πρόσωπό σας και να το αλλάζετε αμέσως μόλις νιώσετε πως η λεπίδα του δεν είναι πλέον όσο κοφτερή χρειάζεται, για να αποφύγετε την ταλαιπωρία των ερεθισμών. Κάντε μικρές κινήσεις που σας βοηθούν να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πίεση που ασκείτε, ακολουθώντας πάντα τη φορά της τρίχας, ειδικά αν έχετε χοντρή τρίχα και ξεβγάζετε συχνά το ξυράφι, για να μην «μπουκώνει» από τον αφρό και τις τρίχες. Αν, πάλι, επιμένετε σε ένα σούπερ clean cut look, τότε, συνεχίστε απλώνοντας ξανά αφρό ξυρίσματος, καθαρίστε καλά τη λεπίδα, περάστε το ξυράφι κατά μήκος της φοράς της τρίχας και στο τέλος αντίθετα από την φορά της, για έξτρα extra clean cut αποτέλεσμα.

Μετά το ξύρισμα

Το ξέβγαλμα με κρύο νερό απομακρύνει τα υπολείμματα αφρού και ταυτόχρονα κλείνει τους πόρους και συσφίγγει το δέρμα. Ταμπονάρετε ελαφρά το πρόσωπο με μια απαλή πετσέτα, καθώς η επιδερμίδα είναι ακόμα ευαίσθητη από το ξύρισμα και θα αντιδράσει σε τυχόν τρίψιμο. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα after-shave ή μια ενυδατική κρέμα που καταπραΰνει και επανορθώνει το δέρμα, του προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται και το κρατάει απαλό. Και μην ξεχνάτε: στο τέλος της διαδικασίας, ξεπλύνετε καλά το ξυράφι σας με καυτό νερό, απολυμάνετε με λίγο οινόπνευμα και τοποθετήστε το σε όρθια θέση να στεγνώσει.

Σάς προτείνουμε:

Men’s After Shave Balm

(getButton) #text=(👉Men’s After Shave Balm) #file=(50ml) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

 text


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !