Οι περιπτώσεις Οστεοαρθρίτιδας στις γυναίκες

 

Ναι όσο μεγαλώνουμε τόσο «χαλούν» οι αρθρώσεις! Κι ενώ ως τα 45 με 50 οι άντρες ταλαιπωρούνται περισσότερο από οστεοαρθρίτιδα, μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες παίρνουν τη σκυτάλη, με αποτέλεσμα τα συμπτώματα της νόσου να αυξάνονται εντυπωσιακά! Σύμφωνα μάλιστα με τις στατιστικές, εκεί γύρω στα 60 χρόνια, οι περιπτώσεις Οστεοαρθρίτιδας στις γυναίκες, ιδιαίτερα στα γόνατα και τα χέρια, είναι περίπου διπλάσιες των ανδρών! Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σε όλες τις φυλές του κόσμου και σε ανθρώπους οποιουδήποτε χρώματος. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μια σαφής ερμηνεία αυτού του φαινομένου, παρόλο που έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες. 

Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα

Πρόκειται για μια πάθηση των αρθρώσεων που αναπτύσσεται λόγω της καταστροφής του χόνδρου της άρθρωσης – δηλαδή του λείου ιστού που καλύπτει τα άκρα των οστών κάθε άρθρωσης. Ο υγιής χόνδρος λοιπόν, επιτρέπει στα οστά να ολισθαίνουν το ένα σε σχέση με το άλλο, καθώς και να απορροφά τις πιέσεις που εφαρμόζονται σε μία άρθρωση προστατεύοντας την από την βλάβη. Φανταστείτε τον σας ένα φυσικό αμορτισέρ, που βοηθά στην ομαλή λειτουργία της άρθρωσης, χωρίς τριβές. Η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται όταν ο χόνδρος καταστρέφεται με αποτέλεσμα τα οστά να τρίβονται μεταξύ τους προκαλώντας πόνο, διόγκωση, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας της άρθρωσης.

Μπείτε σε υποψίες!

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αρθρώσεις που πιο συχνά προσβάλλονται από οστεοαρθρίτιδα είναι: γόνατα, δάχτυλα χεριών, ισχία και οι ώμοι. Εάν διαπιστώσουμε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα πρέπει να επισκεφθούμε το γιατρό. 

  (getButton) #text=(👉Arthro Plus (30caps/730mg) ) #file=(Ο Σύμμαχος των Αρθρώσεων ) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

 text  

1. Πόνος, που έχει το χαρακτηριστικό ότι δεν εμφανίζεται κατά την ανάπαυση ή το κάθισμα, παρά μόνο στις κινήσεις της άρθρωσης ή όταν η άρθρωση φέρει το βάρος του σώματος. Οι άνθρωποι που έχουν οστεοαρθρίτιδα συχνά αναφέρουν πόνο στη μέση, στα γόνατα, στα δάχτυλα των χεριών, στα ισχία, στον αυχένα.

2. Δυσκαμψία της άρθρωσης, δηλ. δυσκολία στη κίνησή της μετά από ακινησία όπως με το πρωινό ξύπνημα ή όταν είμαστε αρκετή ώρα καθισμένοι σε μια καρέκλα. Στην ουσία πρόκειται για ένα από τα πρώιμα σημάδια της οστεοραρίτιδας. 

3. Περίεργη αίσθηση στις αρθρώσεις. Όταν ο χόνδρος των αρθρώσεων, που όπως είπαμε μας προστατεύει από τις τριβές, αρχίζει να κάνει ρωγμές, τότε τα οστά της άρθρωσης όταν έρχονται σε επαφή δίνουν μια αίσθηση τριγμού ή πίεσης κατά την κίνηση. 

4. Διόγκωση της άρθρωσης, η οποία έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι “σκληρή” στην ψηλάφηση, είναι δηλ. οστικής προέλευσης.

5. Παραμόρφωση της άρθρωσης, που αναπτύσσεται σε προχωρημένο στάδιο της πάθησης.

Να θυμάστε: Μερικές φορές η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να είναι συνεχώς ή κατά περιόδους ασυμπτωματική, δηλ. να μην εμφανίζει συμπτώματα, όπως π.χ., συμβαίνει πολύ συχνά με την οστεοαρθρίτιδα των χεριών. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις της δεν χρειάζεται φαρμακευτική θεραπευτική αγωγή παρά μόνο ένα πρόγραμμα ασκήσεων.

 (getButton) #text=(👉Hyalogen C) #file=(Κολλαγόνο) #icon=(buy) #size=(1) #color=(#bd2323) #info=(Αγορά)

text  

Προλάβετέ την και αντιμετωπίστε την!

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση των πρώτων ενοχλήσεων είναι πολύ σημαντική. Πάντα μαζί με το γιατρό σας θα δημιουργήσετε ένα πλάνο διαχείρισης της κατάστασης για τη μείωση του πόνου και τη διατήρηση και βελτίωση της κίνησης, ούτως ώστε να διατηρήσετε την καλή ποιότητα ζωής σας. Εκτός από τα φάρμακα που μπορεί να συστήσει ο γιατρός και πρέπει να λαμβάνονται για περιορισμένο χρόνο (διαφορετικά προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία), υπάρχουν αρκετά χρήσιμα βοηθήματα και συμπληρώματα και προϊόντα ειδικής διατροφής που βοηθούν στην ενίσχυση και την προστασία των αρθρώσεων.

  (alert-success)
* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού.



#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !