Εκχύλισμα φύλλων ελιάς: Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην υγεία του ανθρώπου!

 


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες είναι οι αναφορές στα φύλλα της ελιάς, στο εκχύλισμά τους και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην υγεία του ανθρώπου! 
 
Όπως είναι φυσικό όσο μεγαλύτερος λόγος γίνεται για ένα φαινόμενο, τόσο περισσότερο χάνεται στην πορεία η πραγματική αξία του. 
 
Τι συμβαίνει λοιπόν με το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς; 
 
Είναι μια απλή μόδα; 
 
Ή είναι πραγματικά ένας σύμμαχος υγείας; 
 
Η χρήση των φύλλων της ελιάς αποτελεί μια πανάρχαια τακτική από το σύνολο των λαών της Μεσογείου και κυρίως από τους Αιγύπτιους και τους Έλληνες. 
 
Η ελιά είναι ένα δέντρο ανθεκτικό και αιωνόβιο. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη ουσιών σε όλα τα μέρη του, που ονομάζονται πολυφαινόλες. 
 
Από τις πιο δραστικές πολυφαινόλες της ελιάς είναι η ελαιοευρωπαΐνη. 
 
Πρόκειται για την ουσία που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα φύλλα, και η οποία το προστατεύει από τις «ασθένειες» και τις δύσκολες συνθήκες, κυρίως τον χειμώνα. 
 
Το εκχύλισμα που προκύπτει μετά από επεξεργασία των φύλλων της ελιάς είναι πλούσιο σε ελαιοευρωπαΐνη η οποία σύμφωνα με πολλές μελέτες παρουσιάζει αντιική και αντιβακτηριακή δράση. 
 
Το γεγονός, αυτό ωθεί την επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια να αναγνωρίζει την ελαιοευρωπαΐνη ως εναλλακτική επιλογή σε φαρμακευτικά σκευάσματα με ισχυρή δράση στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης.

Ποιοι χρειάζονται το συμπλήρωμα διατροφής με Βιταμίνη D3, Κ2 και φύλλα ελιάς:
 
Όσοι θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα Άτομα με έλλειψη βιταμίνης D, Ασβεστίου και Φωσφόρου
Άτομα με μειωμένη έκθεση στον ήλιο , μεγαλύτερες ηλικίες λόγω μειωμένης ικανότητας σύνθεσης βιταμίνης D και άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα ή όσοι χρησιμοποιούν όλο το χρόνο αντηλιακά
Άτομα με ενδείξεις οστεοπενίας και οστεοπόρωσης

Γυναίκες σε εμμηνόπαυση
Άτομα που θέλουν να ενισχύσουν την καρδιαγγειακή υγεία, την υγεία των αρτηριών, των οστών και γενικότερα να βελτιώσουν την υγεία όλου του οργανισμού.

Οι βιταμίνες D3 και Κ2 συμβάλλουν:στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των οστών, των δοντιών και των μυών στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποιήση του ασβεστίου και του φωσφόρου και στη διατήρηση των φυσιολογικών τους επιπέδων στον οργανισμό στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης στη φυσιολογική πήξη του αίματος

Επιπλέον τα φύλλα ελιάς:δίνουν χρόνο στο ανοσοποιητικό σύστημα να δράσει και στον οργανισμό να αναρρώσει μόνος του δεν αναστατώνουν τη χλωρίδα του γαστρεντερικού συστήματος έχουν ηπατοπροστατευτική δράση δρουν αποτελεσματικά στην υπερπλασία του προστάτη και στην προστατίτιδα εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των λευχαιμικών κυττάρων βοηθούν στη μείωση της αθηρωματικής πλάκας μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη, χωρίς δίαιτα ή άσκηση μειώνουν την πίεση ομαλοποιούν τις καρδιακές αρρυθμίες συμβάλλουν στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα αποτρέπουν την απώλεια οστικής μάζας που σχετίζεται με την ηλικία και την οστεοπόρωση προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες η ελαιοευρωπαΐνη έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Επεμβαίνει στα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει την «αντιγραφή» τους, την κινητικότητά τους, την ογκογένεση (ιδιαίτερα του μαστού) και την ικανότητά τους να προκαλούν τη μετάστασή τους σε παρακείμενους ιστούς.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !